Toen ik 16 jaar geleden moeder werd, was ik me niet bewust van het feit wat moeder zijn inhoudt. De roze wolk waar iedereen het over heeft tijdens de eerste weken na de bevalling is bij mij nooit gekomen. Maar ondanks het achterwege blijven van deze roze wolk is het moederschap het mooiste wat je kan overkomen. Zo’n klein hummeltje in je armen met uiterlijke overeenkomsten van je zelf en je partner. Bovendien zijn er zoveel andere zaken die gelijkenissen hebben waar je je niet van bewust bent, zoals bijvoorbeeld karaktertrekjes (leuke en minder leuke). Maar er zijn meer gelijkenissen waarvan ik niet wist dat ze bestonden!

Neem het microbioom, oftewel de bacteriën die o.a. op de huid  of in de darmen leven van je kindje. Het schijnt dat dit voor een zeer groot gedeelte overeenkomt met het microbioom van jezelf (als moeder). De huidgezondheid wordt dus al op jonge leeftijd door de moeder bepaald.

Ook in het verdere leven zul je als moeder veel invloed hebben op de huid van je kinderen. Wat eten ze, krijgen ze voldoende slaap, welke make-up wordt er gebruikt, beschermen ze hun huid wel voldoende tegen UV-licht?  Zaken die jij als moeder voor een groot gedeelte in de hand hebt of ze bewust van kan maken tijdens de opvoeding.

De kids hebben overduidelijk ook invloed op jouw huid. Minder stress, genoeg slaap, af en toe een beetje tijd voor jezelf, of die lieve knuffel, allemaal factoren die een positieve uitwerking hebben. Denk hier maar eens over na als de vraag wordt gesteld:  “Mam, wat wil je dit jaar hebben voor moederdag?”

Ík verheug me nu al op aanstaande zondag, ik hoop jij ook!

Fijne Moederdag!

Verras (je) moeder met een mooie kadobon (vanaf 15,00) of een heerlijk geurtje (15 ml. voor 5.95, 100 ml voor 23.90) of iets anders van Schoonheidssalon Reuver.

Neem gerust contact op voor inspiratie.

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2