“de vastelaovend”

De periode van het jaar dat je huid het flink te verduren krijgt. Droge huid, rode plekken, puistjes/pukkels we kennen het vast allemaal. Dit kan zorgen voor een hoop frustratie. Komt het ooit nog goed? In deze blog wil ik je graag een aantal tips geven hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen voor en tijdens het carnaval om de schade te beperken.

Helemaal ongeschonden zal je er niet vanaf komen! Weinig slaap, veel schmink en make-up zorgen voor verstopte poriën. Daarnaast drinken we alcohol en weinig water en hebben daarnaast te maken met grote temperatuurverschillen. Deze factoren drogen je huid uit en zijn dus een ware aanslag op je huid.

Je kunt je huid echter voorbereiden op deze aanslag door enkele dagen van tevoren goed te HYDRATEREN! Dit betekent extra water drinken voor de binnenkant. Ook sprayen met een toner (bijv. Multi-active Toner) en smeren met een sterk hydraterende moisturizer zullen je velletje blij maken. Bepaalde ingrediënten kunnen eraan bijdragen dat je de vochtbalans in je huid naar een hoger level kunt brengen (dit is natuurlijk altijd belangrijk, niet alleen tijdens het carnaval😉 ):

  • Hyaluronzuur is een voorbeeld van zo’n ingrediënt dat fungeert als een spons in je huid, zodat het beter vocht vast zal houden.
  • Glycerine is ook zo’n zeer hydraterend ingrediënt en zal vooral in combinatie met hyaluronzuur de vochtbalans herstellen.

Door alleen goed te hydrateren ben je er helaas nog niet. Het laatste wetenschappelijke onderzoek toont aan dat je pas kan spreken van een ‘’gezonde huid’’ wanneer de balans is gevonden tussen een sterke barrière lipidelaag (buitenste huidlaag), hydratatie en een optimaal werkend microbioom (ook wel de microbiële omgeving genoemd). Als een van deze factoren uit balans is, kan de huid er aangetast uitzien en niet fijn aanvoelen. Ontdek hoe jij jouw huid kunt versterken voor een gezonde, gehydrateerde huid.

Wil je meer (technische) informatie hierover, klik dan hier!


Voor alle factoren die van invloed zijn op een droge huid en het herstel van de barrière lipidelaag, is er maar 1 GOUDEN TIP:

Voeg producten toe aan jouw huidverzorgingsregime die de barrière lipidelaag INTENSIEF VOEDEN. Zoek naar producten die rijk zijn aan Fytolipiden (bepaalde vetstoffen) en let erop dat ze ingrediënten bevatten zoals Ceramides (oliehoudende stoffen), vrije Vetzuren (zoals Palmitinezuur, Stearinezuur en Myristinezuur) en Sterolen. Wees je er wel van bewust dat andere externe factoren ook een grote rol meespelen bij de conditie van je huid zoals bijvoorbeeld je genen, hormonen en je weerstand.

Ga je (geschminkt) op pad met carnaval, vergeet dan ’s avonds vooral niet je huid grondig te reinigen. Reinig het liefst d.m.v. een dubbele reiniging (De vaat spoel je toch ook altijd eerst af, oftewel reinig je dubbel!). Zo verwijder je eerst de overmatige vetstoffen, zoals schmink en talg. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een PreCleanse. Gebruik vervolgens een milde reiniger aangepast aan je huidtype om andere onzuiverheden van je huid af te spoelen. Gebruik nóóit make-up doekjes, ze bevatten veel conserveermiddel dat kan zorgen voor irritatie en allergieën. Gebruik ook geen zeep, omdat zeep je huid enorm uitdroogt. Voor een extra diepe reiniging kun je een borstel(apparaatje) inzetten.

Goed, je weet nu wat te doen en ook wat níet te doen om je huid de carnavalsperiode enigszins te laten overleven! Wil je meer tips, like Schoonheidssalon Reuver op Facebook (of schrijf je in voor de nieuwsbrief!)

Wil je een persoonlijk advies of een gratis huidanalyse neem dan contact op.

Maar vooral: wens ik je heel veel lol en plezier, Alaaf!

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2