Binnen staat de verwarming de hele dag hoog, de kachel brandt of de airco staat aan om de temperatuur een beetje aangenaam en behaaglijk te houden. Herkenbaar? Ook al is het natuurlijk logisch dat we dit doen, toch denken mensen vaak niet na over de gevolgen hiervan voor hun huid. Er ontstaat namelijk een zeer droge lucht die veel vocht onttrekt uit onze huid. Dit is niet zo best, want dat vocht is essentieel. Het zorgt er namelijk voor dat o.a. belangrijke vetten en eiwitten worden aangemaakt, die de basis vormen van een gezonde huidbarrière. Mensen denken regelmatig: ” ja maar, ik drink toch genoeg!”. Helaas is alleen genoeg drinken niet voldoende om de huid in optimale conditie te houden.

Hoe kies je de juiste producten

Het is dus wel degelijk van belang om de huid, ook vanaf de buitenkant, een handje te helpen. Hierdoor is het in staat zich te verdedigen tegen de extreme omgevingsfactoren die de wintermaanden met zich meebrengen. Hiervoor adviseer ik speciaal in deze tijd van het jaar een product te gebruiken dat zich kenmerkt met de volgende eigenschappen:

  1. Versterken van de huid en zodoende helpen de barrière te herstellen;
  2. Hydrateren van de huid om fijne droogtelijntjes te verzachten en de vochtbalans van de huid te herstellen;
  3. Beschermen van de huid tegen vrije radicalen.

Huidverzorging tijdens de wintermaanden

Een product dat bovenstaande eigenschappen bevat is PHYTO REPLENISHING OIL Dit product bevat de beste bestanddelen van plantaardige ingrediënten en fyto-nutriënten. Het zorgt ervoor dat de huid optimaal de mogelijkheid krijgt om te herstellen en te beschermen, wat met name tijdens de (gure) wintermaanden zeer belangrijk is.

Huidverzorging tijdens de wintermaandenHuidverzorging tijdens de wintermaanden

Tips voor huidverzorging tijdens de wintermaanden

  1. Gebruik PHYTO REPLENISHING OIL:
    a. Breng na reiniging 4–6 druppels aan op de vingers en dep het ín de huid, beter niet wrijven! Houd daarbij het flesje ondersteboven stil voor 2-3 seconden (niet schudden), zodat het druppelsysteem gaat werken. Breng daaroverheen een geadviseerde Dermalogica moisturizer aan. (Optie: meng het met de moisturizer.)
    b. Breng het aan via deze exclusieve gezichtsmassage voor thuis! Deze massage verbetert de absorptie van het product, stimuleert de bloedsomloop en heeft een ontgiftende werking op de huid. Daarnaast helpt het de gezichtsspieren te ontspannen en fijne lijntjes te verzachten.
  2. Drink voldoende water en/of kruidenthee gedurende de dag!

Naast het gebruik van goede verzorgingsproducten, het drinken van voldoende water, het eten van voldoende groente en fruit en voldoende rust is het absoluut geen overbodige luxe uw huid om de 4-6 weken uitgebreid en professioneel te laten behandelen, zodat deze gezond blijft. De huid is immers ons grootste orgaan!

Bekijk hier ons aanbod aan gezichtsbehandelingen en neem contact op, we bespreken samen de mogelijkheden.

Optimaliseer jouw huid, ook zeker tijdens de wintermaanden!

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2