Met een beetje kleur op de snoet zien we er al snel beter en gezonder uit vinden we. Zodra je huid de directe zon voelt – al is het maar even – gaat je lichaam melanine aanmaken en zal je verkleuren. Melanine zorgt er voor dat je cellen worden beschermd tegen schadelijk UV- licht. Het proces van bruin worden kent alleen maar één uitkomst: vaak een mooi, aantrekkelijk kleurtje, maar altijd een versnelde veroudering van de huid, meer ‘’lelijke’’ plekken, rimpels en (in het ergste geval) huidkanker.

Laten we dus 1 ding vooropstellen:

Er bestaat niet zoiets als gezond bruin worden. Ook niet een beetje!  

In werkelijkheid is het onmogelijk om de zon te vermijden en dat hoeft gelukkig ook niet, want de zon doet ook veel goeds. Zo zorgt het onder andere voor de aanmaak van vitamine D, maakt je vrolijk en gelukkiger en geeft je meer energie, ook verbeteren sommige huidziektes zoals bijvoorbeeld psoriasis.

Om onszelf toch zo goed mogelijk voor te bereiden op de zomerzon kun je een aantal voorzorgsmaatregelen treffen:

  1. Voldoende hydratatie! Zorg altijd voor voldoende vochtinname voor een optimale hydratatie. Denk dan bijvoorbeeld aan water en zeker niet aan alcoholische drankjes. Deze laatsten drogen je huid alleen maar uit!
  1. Eet en smeer antioxidanten! Vitamine A, C en E zijn voorbeelden van antioxidanten. Ze ‘vangen’ de schadelijke vrije radicalen die onder invloed van het zonlicht in je huid worden aangemaakt. Vrije radicalen breken de structuren van onze cellen af en vernietigen zo ons lichaam; met rimpels, verslapte en beschadigde huid als gevolg. Antioxidanten vind je veelal in groente en fruit, maar ook in bepaalde cosmetische producten.
  1. Geef je huid de tijd om te wennen: Laat je huid langzaam wennen aan de zon en zoek in de heetste uren de schaduw op. Bescherm je huid te allen tijde met een UVA én UVB bescherming met minimaal SPF 30-50, ook als je al een kleurtje hebt! Een bruine kleur die je hebt ontwikkeld na een maand zonnebaden beschermt je slechts met een zonnefactor 10. Dit is onvoldoende om je huid optimaal te beschermen. ZORG DAT JE NOOIT VERBRANDT! Verbranding betekent namelijk altijd huidschade!
  1. Bescherm je huid na ieder zonnebad met een hydraterende crème.
  1. Plan een hydraterende Zomerbehandeling in boordevol antioxidanten!

Inclusief massage, 75 minuten voor 74 euro

Maak hier je afspraak

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2