Laat het vrijblijvend controleren op 20 april 2019!

Een bruin vlekje? Zat dat hier al eerder? Hoe lang zit het er al? Deze vragen stellen we ons allemaal wel eens. Maar wat zou het kunnen zijn?

 

Mogelijke oorzaken van pigmentvlekken of -plekken.
Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van pigmentatie:

  • Te veel zon:
    Wanneer de huid veelvuldig en overmatig wordt blootgesteld aan zonlicht kunnen er lichte of donkere pigmentvlekken ontstaan. De huid maakt dan te veel melanine (kleurstof die de huid haar kleur geeft) om zich te beschermen en daardoor ontstaan deze vlekken genaamd hyperpigmentatie. Deze hyperpigmentatie is een huidbeschadiging. Het lichaam kan deze huidbeschadiging oplossen als het slechts om een lichte beschadiging gaat, maar wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan meer zonlicht dan het kan repareren, ontstaat serieuze schade.
  • Hormonen:
    Zwangerschapsmasker (Melasma), is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.
  • Na een ontstekingsproces:
    Dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door bijvoorbeeld puistjes of door andere verwonding van de huid.

 

Vlekjes en plekjes checkdag

Vraag je je ook wel eens af wat die bruine verkleuring op je gezicht of dat schilferig vlekje op het oor van je partner is. Wil je er niet meteen mee naar een huisarts, omdat je denkt dat het niets is.

Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. Dit kun je al in vroeg stadium herkennen. Alleen niet met het blote oog!

Ben je benieuwd hoe jou huid er (in de diepte) uitziet en welk huidtype je hebt? Kom dan op zaterdag 20 april geheel vrijblijvend tussen 10 en 14 uur langs. Laat ik vooropstellen dat ik geen arts ben, maar ik kijk graag samen met je of ik er iets meer over kan vertellen.

Maak deze dag kennis met onze nieuwste aanwinst!

 

Bovendien krijg je 10% KORTING op Dermalogica beschermingsproducten met SPF.

Heb je een andere vraag over je huid of wil je advies, dan ben je deze dag uiteraard ook van harte welkom!

GRAAG TOT ZIENS OP ZATERDAG 20 APRIL a.s. tussen 10 en 14 uur.

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2