Jullie weten vast al wel dat serums een cruciaal onderdeel zijn van je dagelijkse huidverzorgingsritueeel, toch? Maar voor de onwetenden onder ons, zal ik het uitleggen.

Serums zijn onmisbaar, omdat ze jouw huid voorzien van actieve ingrediënten die veel dieper in je huid doordringen dan jouw standaard moisturizers en toners. En dat is waar de magic happens! Serums hebben een lichtgewicht formule en worden in kleine hoeveelheden aangebracht. Je gebruikt ze nadat je jouw huid hebt gereinigd en getoned en voordat je jouw moisturizer aanbrengt.

Maar waarom zijn serums zo belangrijk? Nou, dat hangt af van de ingrediënten die ze bevatten. Sommige serums hebben antioxidanten zoals vitamine C, die fijne lijntjes en textuurproblemen kunnen verminderen en jouw huid beschermen tegen schade van buitenaf. Andere bevatten retinol, wat je huid helpt bij het verminderen van rimpels en het stimuleren van de aanmaak van collageen. Hyaluronzuur, een veelvoorkomend ingrediënt in serums, is geweldig om je huid te hydrateren en het verminderen van droogheid en fijne lijntjes.

En dat is nog niet alles! Serums kunnen jouw huid overall verbeteren door het verminderen van pigmentvlekken en de zichtbaarheid van poriën, bovendien verbetert de volledige textuur. Maar let wel op dat je het juiste serum kiest voor jouw huidtype en -conditie en dat je het serum regelmatig gebruikt voor de beste resultaten. Hier adviseer ik je graag in!

Voeg dus zeker een serum toe aan je dagelijkse skincare routine in combinatie met andere producten zoals een reiniger, toner en moisturizer voor een prachtige huid. Ze is je later dankbaar!

 

COSMEDIX® kent een aantal mooie serums voor:

  1. de gezonde intacte huid,
  2. de gezondere huid, met kleine ongemakken als bijvoorbeeld vochttekort, pigmentvlekjes
  3. de ongezonde huid, die droog of schraal aanvoelt en uit balans is.

Maak een afspraak voor een behandeling of consult en samen ontdekken we de mooiste versie van jouw huid!