Iedereen wil toch graag een stapje terug in de tijd en een fris uitziende, stralende jonge huid? Alleen dan komt de vraag: hoe krijg je die? Er zijn een aantal sleutel-ingrediënten die in crèmes of serums worden verwerkt, omdat er wetenschappelijk van bewezen is dat ze de huid verjongen. Een voorbeeld hiervan is Retinol.

Retinol is een vorm van Vitamine A. Vitamine A is ook te vinden in o.a. lever en in de vorm van Betacaroteen in worteltjes. Maar alleen door het eten van enkele kilo’s worteltjes zal je velletje niet echt strakker gaan ogen. Hiervoor moet je toch serieus gaan smeren.

Door Retinol te gebruiken verbetert je huidstructuur; rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij worden enzymen die collageen en elastine afbreken geremd. En tot slot kunnen vervelende pigmentvlekken minder zichtbaar worden.

Goede crèmes of serums met Retinol zijn echter niet simpel in gebruik, omdat ze soms nogal voor irritatie kunnen zorgen. Het is zeer belangrijk om ze op te bouwen om zo te voorkomen dat je huid gaat schilferen of er rode vlekjes  ontstaan.

Wil je ook graag aan de slag met huidverbetering en weet je niet helemaal hoe je dit kunt aanpakken, dan help ik je graag op weg.

Neem contact op voor een gratis huidcheck!