Na een paar mooie paasdagen kan voorlopig (helaas) de lange broek weer aan. Maar niet getreurd, het zal snel zomer zijn en dan willen we onze huid toch het liefst haarvrij en ‘’zomerproof’’ hebben, oftewel hoe kunnen we zo lang mogelijk genieten van een gladde huid. Er bestaan veel verhalen over ontharen, sommige “waar”, andere “niet waar”.

Enkele uitspraken zal ik hieronder toelichten:

‘’ Als je scheert komen er méér stuggere haren terug’’

NIET WAAR

Wanneer jij jouw haren scheert zullen er zeker niet méér haren terugkomen. Een haar zal echter wel dikker aanvoelen. Je moet je namelijk voorstellen dat je het haartje tijdens het scheren, op bijna het breedste punt, doormidden snijdt. De dan ontstane stoppel voelt natuurlijk harder en stugger aan dan het zachte, dunne uiteinde van het haartje. Er komen dus niet meer haren terug, maar voelen wel een stuk stugger aan en zien er dikker uit.

‘’ Door te harsen komen er minder haren terug’’

WAAR

Het voordeel van harsen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen. Na meerdere keren harsen zullen de wortels uitgeput raken en zal er geen haartje meer gevormd worden. Dit is echter wel een kwestie van jaren. Kortom: door te harsen komen er inderdaad minder haren terug.

Meer informatie over harsen lees je hier.

‘’ Definitief ontharen betekent geen ontstekingen meer door ingegroeide haartjes’’

WAAR

Door definitief te ontharen zullen de haartjes in een rap tempo verdwijnen. Na al 1  à  2 behandelingen zul je merken dat er minder haartjes terugkomen. Hierdoor zullen er inderdaad nauwelijks tot geen ontstekingen meer ontstaan door ingegroeide haartjes. Na 8-12 behandelingen ben je volledig van de beharing af. Jaarlijkse nabehandeling kan nodig zijn, omdat er tijdens de behandeling altijd haren in rust zullen zijn.

Meer informatie over definitief ontharen lees je hier.

Wil jij graag weten wat voor jouw de beste oplossing is om te ontharen?

Plan dan nu een intake consult!

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2