In de vorige blog had ik het over laaggradige ontstekingen. Een van de belangrijkste voordelen van Omega-3 is dat ze helpen bij het verminderen van deze LCO’s. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze zijn daarom belangrijk om via de voeding binnen te krijgen. De voordelen van omega-3 vetzuren zijn talrijk en divers.

Chronische laaggradige ontsteking wordt geassocieerd met veel gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartziekten, artritis en obesitas. Omega-3 vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect en kunnen daardoor deze gezondheidsproblemen helpen verminderen.

 

Er zijn verschillende manieren waarop omega-3 vetzuren helpen bij het verminderen van chronische laaggradige ontsteking

  1. Vermindering van ontstekingsbevorderende stoffen

Ontstekingsbevorderende stoffen zijn stoffen in ons lichaam die ontstekingen kunnen veroorzaken of verergeren. Sommige voedingsmiddelen kunnen deze stoffen bevatten of bijdragen aan ontstekingsreacties in ons lichaam. Enkele voorbeelden van voedingsmiddelen met ontstekingsbevorderende stoffen zijn:

  • Bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke voedingsmiddelen: deze kunnen ontstekingsreacties in het lichaam verergeren.
  • Verzadigde en transvetten: deze vetten kunnen de productie van ontstekingsbevorderende stoffen stimuleren.
  • Bewerkte vleesproducten zoals worstjes en hotdogs: deze bevatten vaak nitraten en nitrieten die de ontsteking kunnen verergeren.
  • Geraffineerde granen zoals wit brood, witte rijst en pasta: deze bevatten weinig voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan ontstekingsreacties in het lichaam.
  • Zuivelproducten: sommige mensen kunnen ontstekingsreacties ontwikkelen als reactie op de eiwitten in zuivelproducten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle voedingsmiddelen voor iedereen dezelfde effecten hebben. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld gevoeliger zijn voor bepaalde voedingsmiddelen dan anderen. Een gezond dieet met veel groenten, fruit, volle granen en eiwitbronnen zoals vis, kip en noten kan helpen om ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen en het risico op chronische ziekten te verminderen.

  1. Bescherming van onze cellen.
  2. Verandering van immuunrespons, dat is de manier waarop het lichaam reageert op een bedreiging zoals een infectie of een indringer zoals een virus of een bacterie.
  3. Vermindering van triglyceriden en LDL-cholesterol, dit zijn beide soorten vetten die in ons lichaam voorkomen. Ze zijn betrokken bij het risico op hart- en vaatziekten. Een teveel aan triglyceriden en LDL-cholesterol kan het risico op het ontwikkelen van deze ziekten verhogen.

 

Omega-3 vetzuren zijn te vinden in vette vis, zoals zalm, makreel en haring, maar ook in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad en walnoten. Het wordt aanbevolen om twee keer per week vette vis te eten of supplementen met omega-3 vetzuren te nemen om voldoende inname te garanderen.

 

Conclusie: Het consumeren van voldoende omega-3 vetzuren kan helpen bij het verminderen van chronische laaggradige ontsteking in het lichaam en kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartziekten en obesitas.

 

Omega 3 is bij schoonheidssalon Reuver verkrijgbaar in diverse varianten:

-Pure visolie, zacht van smaak, met sinaasappelsmaak en vit.D

-Visolie capsules

-Vegan capsules

-Wilde Zalmolie met citroensmaak

Voor alle soorten geldt “geen op-boer-garantie” !