Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon

wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Wat is er aan te doen?

De bestrijding van de rimpels is afhankelijk van het type. De volgende technieken kunnen worden toegepast:

Vitamine A (Retinol)
Vitamine A heeft een bindweefsel stimulerend effect. Vitamine A wordt in verschillende verkrijgbare crèmes verwerkt: o.a. Overnight Retinol Repair, Age reversal Eyecomplex .
* Geschikt voor fijne rimpels en lijntjes.

Peeling
BioSurface™ Peel is een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing en wordt toegepast tijdens de krachtige huidverbeterende behandelingen . De peeling is ontwikkeld door huidexperts van Dermalogica en het International Dermal Institute en biedt huidverbetering op het hoogste niveau. In tegenstelling tot traditionele chemische peelings, raakt de huid bij de BioSurface™ Peel niet onnodig beschadigd. Er wordt gestreefd naar de grens waarop het hoogst haalbare resultaat te zien is, zonder de huidbarrière te schaden. Hierdoor is geen hersteltijd noodzakelijk. Integendeel, je huid zal er direct gezond uitzien en zacht aanvoelen.

Belangrijkste voordelen van deze peeling:

  • Bestrijdt tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes
  • Vermindert pigmentatie en verheldert de huid
  • Behandelt onzuiverheden en vermindert littekens van acne
  • Stimuleert de collageenproductie

Hoe werkt een BioSurface peeling?

De peeling bestaat uit 4 stappen: de voorbereiding, het verzachten/verweken van de huid, de daadwerkelijke peeling en ten slotte de neutralisatie. Deze 4 stappen worden gekenmerkt door 4 verschillende, synergetische producten. Door laag op laag te werken wordt een krachtige peeling gecreëerd, die qua intensiteit kan worden afgestemd op de persoonlijke huidconditie.

Hoe voorkómt u rimpels?

Het ontstaan van rimpels hoort bij een normaal verouderende huid. De ultraviolette straling in zonlicht en zonnebanken versnelt het verouderingsproces, evenals roken, stress, bepaald medicijngebruik, slechte voeding of te weinig nachtrust. Goede zonbescherming in de zomer is dus van groot belang om de rimpelontwikkeling af te remmen. Het achterwege laten van andere triggers zoals roken en stress zal de huid ook ten goede komen.

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2