Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid en tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd. Schrik niet van het feit dat het om een zuur gaat, want in tegenstelling tot veel andere zuren, ontvet of peelt (scrubt) Hyaluronzuur de huid niet; het levert juist zachte, langdurige hydratatie.

Hoe werkt het?

Plastisch chirurgen injecteren Hyaluronzuur vaak om de slap geworden huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de voordelen ervan te ervaren! Bij aanbrengen óp de huid haalt Hyaluronzuur water uit de omgeving (onthoud dat een enkele molecule tot 1.000 keer zijn gewicht kan bevatten)! Het heeft ook de mogelijkheid om vocht in cellen te reguleren, zodat het geleidelijk hydratatie in de huid afgeeft, in het proces fijne lijntjes verzacht en de huid in het algemeen meer laat stralen.

Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid ervan. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een breed scala aan huidcondities. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat de huid de hele dag gehydrateerd blijft.

De vele voordelen van Hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is op waterbasis en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid. Een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.

Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Als een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit.

De antibacteriële eigenschappen zorgen dat Hyaluronzuur de wondgenezing bevordert.

Het is ook een uitstekende keuze voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Wij produceren namelijk minder natuurlijk Hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het extern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige, gevoelig geworden of acne gevoelige huid.

 

Wil je meer informatie over de diverse producten met Hyaluronzuur, dan help ik je graag verder.