Invloed van stress op uw huid

Momenteel leven wij in een digitale maatschappij. Een maatschappij waarbij computers, mobiele telefoons en andere digitale apparaten het leven op veel manieren gemakkelijker maken. Constante, digitale prikkels kunnen er echter ook voor zorgen dat de ogen, nek, handen, armen én zelfs de hersenen overbelast raken. Dit kan onder andere leiden tot een toename van het stressgehalte. Zoals u wellicht wel weet heeft stress een negatieve invloed op de huid. Het is al langer bekend dat stress, aandoeningen aan de huid zoals o.a. eczeem en psoriasis kan verergeren. Bovendien maakt stress de huid vatbaarder voor bacteriën, waardoor bijvoorbeeld ook acne klachten kunnen toenemen.

Stress vergroot de kans op huidaandoeningen

Peter Elias, professor in de dermatologie aan het universiteitsziekenhuis van San Francisco toonde in 2007 aan dat stress bij muizen resulteert in een verhoogde productie van het stresshormoon (glucocorticoid). Hij liet zien dat dit hormoon niet alleen de barrièrefunctie van de huid verstoort. Daarbij vermindert het ook het aantal stofjes in de huid dat ons beschermt tegen aanvallen van bacteriën. Dit zorgt ervoor dat stress de huid erg vatbaar maakt voor irritaties. Ook wordt de huid een stuk doffer en droger door een vertraagde cel vernieuwing en afname van stoffen die de huid vet en gehydrateerd houden (ceramiden en natural moisturizing factors (NMF)). Overigens is niet alleen bij muizen, maar ook bij mensen aangetoond dat stress de conditie van de huid verslechtert.

Huidveroudering door stress

Maar er is meer; er is ook echt wetenschappelijk bewezen dat de huid door stress versnelt kan verouderen. Chronische stress zorgt voor meer vrij radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal (even technisch: het verkort de telomeren in onze chromosomen). Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.

Digital Detox: de oplossing

Bij Schoonheidssalon Reuver willen we u helpen te relaxen en dat doen wij door middel van een ‘DIGITAL DETOX’ behandeling. Deze behandeling biedt u die welverdiende pauze van alle technologie. De Digital Detox helpt uw huid te laten switchen van de ”beschermmodus” naar de ”herstelmodus”, zodat het zich kan richten op vernieuwing en herstel. Naast de huid worden ook uw overige zintuigen gestimuleerd om zich voor korte duur even uit te schakelen, even echt volledig ontspannen raken.

Boek daarom nu uw Digital Detox behandeling.

Bekijk de Digital Detox behandeling Boek de behandeling

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2