“Ook voor de puber huid weet Janine de juiste behandelingen uit te zoeken. Met goede resultaten, mijn dochters huidje is zichtbaar verbeterd!”

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Acne is een ontsteking van talgklieren in de huid die zorgt voor het ontstaan van puistjes en pukkels. Ondanks dat acne een onschuldige aandoening is, veroorzaakt het vaak een grote mate van frustratie en onzekerheid. Er zijn veel mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot acne. Hierbij kun je denken aan genetische factoren, stress, omgevingsfactoren, verkeerd cosmetica gebruik maar met name hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Zo ook bij een van mijn klanten: Liana. Graag vertel ik in deze blog het verhaal van Liana en welke maatregelen we hebben getroffen voor een goede acne behandeling.

November 2017 gaat de telefoon: “Mijn dochter heeft behoorlijk last van acne en ze stoort zich er enorm aan. Zelf krijgen we het niet onder controle. Mag ze een keertje een afspraak maken?”

Liana was destijds 14 jaar en had veel last van Acne Vulgaris, een huidaandoening die zich kenmerkt door veel mee-eters, rode bultjes en ontstekingen. Zelf had ze al diverse producten gekocht, maar niets hielp echt. Voordat ze bij mij kwam heb ik haar eerst doorverwezen naar de huisarts. De huisarts bepaald namelijk in eerste instantie of deze aandoening behandeld mag worden door de schoonheidsspecialist. Zo ja, dan kan de behandeling gestart worden.

Tijdens onze afspraak hebben we gedurende de intake uitgebreid gesproken over Liana’s huidige huidverzorgingsritueel. Tevens hebben we haar cosmeticaproducten goed onder de loep genomen. Zo heb ik haar o.a. geadviseerd make-up producten te vermijden die de talgklieren verstoppen, oftewel niet-comedogene make-up te gebruiken. Tot slot ook heel belangrijk dat ze haar huid voor het slapen altijd zeer grondig en zorgvuldig reinigt om make-upresten, talg, dode huidcellen en overig vuil te verwijderen!

Vervolgens heb ik de huid van haar gezicht behandeld, met o.a. een peeling, een dieptereiniging en een masker. De peeling helpt haar huid o.a. met het afschilferen van dode huidcellen, zodat deze niet meer kunnen samenklonteren in de porie. Hierdoor kan de talg vrij naar buiten en hoopt zich niet op. Tijdens de dieptereiniging worden handmatig alle mee-eters verwijderd, zodat er geen ontstekingen meer kunnen ontstaan. Het masker uiteindelijk heeft o.a. hydraterende, kalmerende en reinigende eigenschappen, zodat de huid zich weer optimaal kan herstellen.

Op het eind heb ik Liana en haar moeder voorzien van een passend productadvies, dat de acne behandeling ook thuis optimaal ondersteunt. O.a. een oliereiniger voor de verwijdering van overtollig talg, UV-filters, (waterproof) make-up en ander vuil; een foamwash met Salicylzuur om o.a. ontstekingen tegen te gaan en een passende dag- en nachtverzorging. Ik heb haar op het hart gedrukt dat ze deze producten trouw moest gaan gebruiken, 2x per dag zowel in de ochtend als in de avond. Dat is voor een puber niet altijd even gemakkelijk en na een kleine terugval heeft ze het goed opgepakt!

We zijn inmiddels ruim een jaar en een aantal behandelingen verder en zie hier het resultaat:

Liana heeft het grootste bedrag van de behandelingen vergoed gekregen van haar zorgverzekeraar, vanwege haar aanvullende verzekering én omdat Schoonheidssalon Reuver in het bezit is van een ANBOS Acne Specialisatie.

Wil je ook meer advies over acne, acne-verzorgingsproducten, niet verstoppende make-up of heb je zelf last van acne en wil je er graag iets aan doen? Neem contact op of maak een afspraak!

Er zijn oplossingen voor zowel jeugd-acne, maar zeker ook voor volwassenen met acne of acne- littekens!

cosmedix-2
dermalogica-logo-wit
natural-face-lifting-wit
lycogel
oxygenetix-wit
tebiskin-l-2